top of page
20211103-KenTFotografie-Prestatiedrukcoach-70.jpg

Online cursus
'Passief Perfectionisme:
als zelfkritiek niet meer helpt'

NIEUW!

Verlang jij ernaar daadkrachtiger te zijn, gezondere keuzes te maken en tegelijkertijd minder zelfkritisch te zijn?

Klinkt tegenstrijdig misschien, maar HET KAN.

Ben je perfectionistisch?

Heb je een hoge lat?

En een harde interne criticus?

Maar... vind je jezelf tegelijkertijd...

Lui? Aarzelend? Een twijfelkont? Faalangstig? Denk je ellenlang na over mogelijke acties (en reacties) en is dan het moment om te handelen dan al voorbij...?

Probeer je telkens weer doelen te stellen om het beter te doen? Er beter uit te zien? Beter te worden in je werk? Een betere vader, moeder of partner te zijn? Beter te sporten? Beter te eten? Beter te slapen? Beter te ontspannen? Maar lukt het telkens niet?

(Voelt rot hè!)

Dan is de online cursus 'Passief perfectionisme: als zelfkritiek niet meer helpt'' misschien wel een mooie match voor jou!

----------------------------------------------------

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mensen die zich lamgeslagen voelen door perfectionisme (een kant van perfectionisme die ik 'passief perfectionisme' noem).

Zo werkt passief perfectionisme:

Je moet veel van jezelf en je moet het vooral goed doen.

Maar juist omdat je zo kritisch op jezelf bent, voelt het soms haast onmogelijk om van de spreekwoordelijke bank af te komen, gezonde keuzes te maken en/of te stoppen met dingen die je eigenlijk niet helpen (afleiding, uitstellen, eten, online shoppen, scrollen op socials, Netflixen, people pleasen en ga zo maar door). 

En zo ontstaat een vicieuze cirkel... waarbij je veel van jezelf eist, maar tegelijk minder doet dan je zou willen. Waardoor je veel tijd en energie verliest. En misschien ook wel zelfvertrouwen.

 

Misschien vraag je je inmiddels af of je misschien gewoon LUI bent, of te weinig discipline hebt... Je weet in elk geval zeker dat er iets aan je mankeert. Toch...?

En opnieuw probeer je het beter te doen.

Ben je kritischer.

Geef je jezelf een verbale schop onder je kont.

En... weer werkt het niet voor de lange termijn.

En dat is niet vreemd.

Want jezelf bekritiseren, een schop onder je kont geven en doorbijten zijn geen duurzame manieren zijn om te veranderen.

NIET voor mensen die al hard en kritisch zijn voor zichzelf.

Deze cursus neemt je daarom mee in hoe dit anders kan. Hoe je kunt leren op een mildere manier met jezelf om te gaan, zonder stevigheid te verliezen.

 

Waardoor je keuzes gaat maken die zorgen dat je je lekkerder in je vel voelt, beter voor jezelf zorgt, daadkrachtiger wordt, en je zelfvertrouwen toeneemt.

----------------------------------------------------

Wat leer ik in deze cursus?

Met deze online cursus krijg je allereerst uitleg over perfectionisme, zelfcompassie en zelfzorg en hoe die drie samenhangen. Maar het blijft niet bij theorie. Je krijgt ook een aantal super behulpzame principes voor hoe je kunt leren kijk en keuzes maken vanuit een zelfzorgbril. Je wordt je bewust van wat je belangrijk vindt in je leven (je waarden), zodat je een diepere motivatie dan perfectionisme of prestatiedruk vindt om in beweging te komen.

Je gaat dus eigenlijk aan de slag met je binnenkant, vóórdat je met de buitenkant (gedrag) aan de slag gaat.

Geen quick fix dus. Het is geen 10-stappenplan of een strakke instructie.

En voor iedereen die zoekt naar goed onderbouwd, mensgerichte, warme benadering en voor iedereen die klaar is met symptoombestrijding en te simplistische oplossingen.

Uit ervaring kan ik vertellen dat dat misschien iets langer duurt, maar zoveel meer oplevert.

 

Je werkt aan je voedingsbodem voordat je begint te snoeien en investeert zo in lange termijn groei.

 

Het mooie is dat je principes leert toepassen, die impact kunnen hebben in allerlei leefgebieden. Een investering voor je leven dus.

----------------------------------------------------

Wat is de inhoud van de cursus?

Het programma bestaat uit 10 online modules met elk een aantal lessen.

Elke les bestaat uit een filmpje met uitleg, maar soms ook uit een opdracht, oefening of een downloadable, bijvoorbeeld een pdf.

De modules zijn als volgt ingedeeld:

Module 1: The basics

(perfectionisme, actief vs passief perfectionisme, zelfzorg)

Module 2: Waar sta ik?

(Perfectionismescan, purpose oefening, kernwaarden)

Module 3: Wat wil ik anders?

(Knelpunten benoemen, focuspunt kiezen, linken aan kernwaarden, wondervraag)

Module 4: Hoe kan het anders?

(Terugblik zelfzorg, welbevinden, wiel van welbevinden en de zelfzorgcyclus)

Module 5: Zelfzorgcyclus | stap 1

(Zelfbewustzijn, leren voelen)

Module 6: Zelfzorgcyclus | stap 2

(Zelfcompassie, leren verdragen en zorgdragen)

Module 7: Zelfzorgcyclus | stap 3

(Zelfbepaling, leren kiezen)

Module 8: Zelfzorgcyclus | stap 4

(Zelfdiscipline, leren doen/laten)

Module 9: Blik op de horizon

(hoe nu verder)

----------------------------------------------------

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Dit is een volledig online programma, dat je op jouw eigen tijd en in je eigen tempo volgt. Het materiaal blijft minimaal 1 jaar beschikbaar na aankoop.

Als jij na een intake of op basis van deze informatie besluit om te starten, stem ik met jou af hoe snel je de cursus wil volgen. bijvoorbeeld elke week, twee weken of elke maand een nieuwe module. Jouw tempo is leidend! 

 

Ik neem je bij de hand, zodat je elke stap rustig en bewust kunt zetten in plaats van dat je al het materiaal in één keer op je bordje krijgt.

Zodra je bent gestart krijg je in de frequentie die jij kiest via de mail een nieuwe module om mee aan de slag te gaan. 

En dan is het simpel: lekker aan de slag, stapje voor stapje.

In de mails vind je (een link naar) de video die hoort bij die module of les en al het materiaal dat je ervoor nodig hebt.

Gedurende jouw traject - maar in elk geval binnen zes maanden na de start - krijg je een 1-op-1 online coachingssessie (van 1 uur) met mij, om dieper in te gaan op thema's die je tegenkomt of om gewoon eens door te praten over hoe het met je gaat.

Mijn doel is om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken en de drempel zo laag mogelijk te maken om in hapklare brokjes aan de slag te gaan. Zo groei je in zelfvertrouwen en heb je steeds succeservaringen.

----------------------------------------------------

Wat is de investering?

Voor tien modules, inclusief één 1-op-1 online coachingssessie (naar keuze ergens in het traject), voorbereidende opdrachten en verwerkingsopdrachten betaal je 495 euro, inclusief BTW.

Wil je eerst kennismaken en kijken of dit programma iets voor jou is? Mail me voor een gratis en vrijblijvende kennismaking van 20 minuten (bellen of videobellen) en vuur gerust al je vragen op me af :). 

Ik weet zelf dat het moed kost om hulp te vragen, juist als je veel stress ervaart en het overzicht niet hebt. Maar juist dán kan het cruciaal zijn om het vacuüm van 'zelf aanklooien' te doorbreken en wat vriendelijke hulp in te roepen.

20 minuten (bellen of videobellen)

bottom of page